tot 70% goedkoper dan anderen!Mens Centraal


Wij zijn een klein familiebedrijf. Als bedrijf hebben wij gekozen om naast het milieu ook de mens centraal te stellen. Zo gaan wij op een respectvolle manier om met onze medewerkers, onze leveranciers en alle mensen in de keten van ons bedrijf. Wij geloven namelijk dat zakendoen meer kanten heeft dan alleen geld verdienen.

De meeste medewerkers in onze eigen kwekerij zijn al jaren werkzaam bij ons. Wij werken niet met verlengde jaarcontracten maar met vaste contracten voor de mensen die voor ons werken; immers een hart voor de zaak vertaalt zich ook in een beter product ën continuïteit van onze onderneming.

Ook kiezen wij voor leveranciers die bij onze bedrijfsfilosofie passen. Zo werken wij met vele plantenkwekers die ons jaar in jaar uit leveren.

Ons drukwerk laten wij verzorgen door een werkleerbedrijf dat mensen begeleidt vanuit de psychiatrie richting vast werk. Het inpakken van de dozen met planten voor verzending laten wij uitvoeren door mensen een leerwerkbedrijf; mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt wegens lichamelijke of geestelijke beperking. Ook werken hier jongeren die elders moeilijk een stageplaats kunnen vinden. Deze mensen verpakken uw zending met veel zorg en passie.

Milieu Centraal


Plant Pot Patio heeft het milieu hoog in het vaandel staan.

In onze kwekerijen in Portugal en Spanje kweken wij al sinds 1989 volledig biologisch. Wij gebruiken in ons kweekproces geen bestrijdingsmiddelen. Ook streven wij naar een volledige biologische teelt bij kwekers die als toeleverancier planten voor ons kweken. Zo hebben wij als eerste plantenleverancier de schadelijke landbouwgiffen neonicotinoïden en fipronil, die met name erg schadelijk zijn voor de bijenstand, volledig uit de productie van onze planten geweerd.

Als eerste plantenbedrijf zijn wij in 2015 gestart met de levering van een aantal soorten tuinplanten in biologisch afbreekbare kweekpotjes. Tot nu toe zijn wij het enige (online) plantenbedrijf die dat doet.

Ook worden alle planten zoveel mogelijk verpakt in gebruikte dozen en kiezen wij bewust voor plastic zakjes met lucht voor het opvullen van de dozen. Door de maat van de dozen hebben wij vaak veel opvulmateriaal nodig en deze lucht-gevulde zakjes zijn uiteindelijk ( door compact transport) beter voor het milieu dan ander (natuurlijk, maar volumineus) opvulmateriaal. Soms gebruiken wij "chips" als opvulling als het specifiek nodig is voor een bepaald product. Deze "chips" zijn gemaakt van aardappelzetmeel en kunnen dus gewoon in de groenbak. Wij vragen u het verpakkingsmateriaal in de juiste afvalbakken te doen (plastic en karton) zodat het nog een keer gerecycled kan worden.

Ons kantoor is in 2016 ook voorzien van zonnepanelen waarbij wij de gehele stroomvoorziening voor het kantoor zelf kunnen opwekken.

Op al deze manieren dragen wij ons steentje bij aan een mooiere en betere wereld. Wij weten dat wij pioniers zijn op dit gebied maar vinden het zelf niet meer dan normaal. De natuur is ons werk, onze passie, onze hobby.